Bicajos Vándor logó

Bicajos Vándor Kulturális és Sportegyesület

Az igazi jó kalandokat mindig a véletlen hozza, de ritkán hozza helybe.
El kell indulni valamerre, hogy találkozzunk velük. /Varga Domokos/

Kerekezés a Bécsi-erdőben

0 hozzászólás

Túrabeszámoló • szerző: Katalin

A Bicajos Vándorok maroknyi csapata június 18-án Bécsbe látogatott.

Dél körül értünk a város nyugati szélén lévő Wien West kempingbe. Sátorállítás, ebéd és némi készülődés után elindultunk egy kerékpáros városnézésre. Először a Votiv Kirche-t láttuk meg, majd sorban az Egyetemet, a Rathaust, a Parlamentet, a Természettudományi és Művészettörténeti Múzeumot a csodás Mária Terézia szoborral, a Hofburgot és az Operát.

Kép
Hofburg

A ringet elhagyva eltekertünk a Stephans Platzra, ahol már csak tolhattuk a bringákat. Megnéztük az Anker-órát is, majd visszatekertünk a kempingbe. Ez a kis városnézés 30 km-esre sikerült.

Másnap reggel az eső kopogása ébresztett minket. Mire összekészültünk, szerencsére elállt, de elég felhős időben indultunk, a hegyek felé vettük az irányt. Kempingünkből az Amundsen str-én indultunk, ami rögtön egy erős emelkedővel kezdődött és még több emelkedővel folytatódott. Közben az eső szemerkélni, majd hamarosan zuhogni kezdett.

Kép
A híd alatt

Alaposan megáztunk, mire egy híd alatt menedéket találtunk. Kb. 15-20 perc várakozás után, csendes esőben indultunk tovább. Legurultunk Klosterneuburgba, ahol már a nap is kisütött néha.

Kép
Klosterneuburg

Megnéztük az Apátságot és a hozzá tartozó gyönyörű templomot, majd átkompoztunk a Dunán Korneuburgba, innen tekertünk tovább megnézni a Kreuzenstein-i várat.

Kép
Kreuzenstein

Idáig 30 km-t haladtunk, a szintemelkedés 380 m volt. Visszakerekeztünk a komp kikötőig, majd a kellemes, Duna-parti kerékpárúton tekertünk a Donauinsel északi végéig, ahonnan a szigeten haladtunk egy darabig. Kis kevergés után megérkeztünk a Duna-toronyhoz, ahonnan csodás panoráma tárult elénk .

Kép
Bécs a toronyból

A következő úti célunk a Práter volt, majd kicsit megízlelve a Hauptallee-t visszatértünk a centrumba. Megnéztük a Hundertwasser házat, majd útba ejtve a híres Mariahilfer str-ét visszapedáloztunk a kempingbe. A visszaút további 43 km lett, a szintemelkedés most csak 120 m volt.

A 3. napot sátorbontással és pakolással kezdtük. Elautóztunk Hinterbrühl-be, ahol megnéztük Európa legnagyobb földalatti tavát, ami egykor gipszbánya volt. Eredetileg innen indultunk volna a túrára, de félve, hogy későre tolódik a hazautazás, továbbautóztunk Gaadenbe. Lepakoltuk a bringákat, majd a dimbes-dombos terepen eljutottunk Heiligenkreuzba.

Kép
Heiligenkreuz

Itt is megnéztük az Apátságot, majd folytattuk az utunkat Mayerlingbe.

Kép
Mayerlingben

Innen a 210-es úton, egy patakot követve, gyönyörű völgyben haladtunk a Siegenfeld-i elágazásig. Ettől kb. 5 km emelkedőn kapaszkodtunk fel, majd legurultunk Gaadenbe. Gyönyörű tájakon tekertünk és ezúttal az időjárás is megkegyelmezett nekünk. 29 km lett a túra vége, a szintkülönbség 410 m volt. Még időben, fél 4 körül elindulhattunk haza.

A képek megtekintéséhez kattints ide!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához nincs jogosultságod. Jelentkezz be!