Bicajos Vándor logó

Bicajos Vándor Kulturális és Sportegyesület

Az igazi jó kalandokat mindig a véletlen hozza, de ritkán hozza helybe.
El kell indulni valamerre, hogy találkozzunk velük. /Varga Domokos/

Irány a Palatinus, csak éppen Dorogon

12 hozzászólás

Túrabeszámoló • szerző: Katalin

Nem tudom, hogy milyen idő lesz júliusban, de ezen a június-végi napon jól befűtöttek odafent. 37 fok árnyékban!!! Mi meg a napon bicikliztünk! :pislog:
Na jó, nem volt olyan vészes, mert egész jó kis szél fújdogált, most még azt sem bántam, ha szemből. Árnyék is akadt jócskán, sokkal rosszabbra számítottam. :szemforgat:
Ezt a túrát a kánikulán kívül a változó létszám is jellemezte. 9-en indultunk Dorogról, kicsit megszívatott a vasútállomás, vagy a GPS? Nem is tudom melyik, de végül megtaláltuk a csapatot.

KépKép


Szóval Csolnok felé indultunk, ami egyben azt is jelenti, hogy felfelé. Itt meg is álltunk picit szusszanni, majd egy festői pincesor előtt elhaladva gurultunk Sárisáp felé. Jódarabon aszfalton haladtunk, majd egy földút kötötte össze a 2 települést, amin nem is feltekerni volt nehezebb, hanem leereszkedni. A tetejéről viszont pompás panoráma tárult elénk. :punk:

KépKép


Sárisápon csatlakoztak Józsiék, azaz mi csatlakoztunk hozzájuk egy cuki teraszán. Jó volt elüldögélni és beszélgetni a hatalmas napernyők alatt, de hosszú út állt még előttünk, indulni kellett.
Péliföldszentkereszt volt a következő pihenő helyszíne, ahol bekukkantottunk a templomba, majd némi pihenő után megkerestük a Mária-kutat, ahol megtöltöttük kulacsainkat és felfrissültünk.

KépKépKép


Elbűvölő tájon tekertünk egy szederfákkal szegélyezett úton. Bajna előtt tartottunk egy kupaktanácsot, ahol a nagy melegre való tekintettel indítványoztam egy rövidítést, amit aztán (duzzogva, hahaha) mindenki el is fogadott. Megnéztük az ördöglovas kastélyát, bár legtöbben láttuk már, majd elköszöntünk Józsiéktól és János is velük tartott, így 8-an maradtunk.

KépKép


Fecó csak úgy engedélyezte a rövidítést, ha nem hagyjuk ki Gyarmatpusztán a Vadászkastélyt, így Gyermelyre érve nem Dorog felé kanyarodtunk, hanem az ellenkező irányba. Jó nagy szívás volt mondhatom, mert kb. 5 km-t tekertünk, át egy dombon, és közölte a portás, hogy nem engedhet be. :reklamál: Addigra Martin is lelépett, jó volt a szimata. :D Bár így utólag cseppet sem bánom ezt a kitérőt, mert egy kis paradicsom volt ott bent és az odavezető út, meg a népes muflon csapat az erdő szélén, mind-mind nagyon pazar volt. :foto: (Elnökünk is oda jár horgászni :titok: )

KépKép


Visszafelé megpihentünk Gyermelyen, erőt gyűjtöttünk a szomori és máriahalmi emelkedőkhöz, amelyek 10-12%-osak. Úgy hiányzott ez nekünk így a hatvanadik km táján, mint üveges tótnak a hanyatt esés. :pislog: Viszont voltak jó nagy, élvezetes gurulások is, ami emelkedő nélkül elég nehezen kivitelezhető. :bezsong:

KépKépKép


Máriahalmon ismét pihentünk egyet, majd Csolnok felé fordultunk, ahol egy vízcsap állított meg bennünket. Felismertem a helyszínt, itt áll a "vádlottak padja" :lol:
Még egy utolsó nekirugaszkodás, azaz 2 húzós emelkedő és begurultunk végre Dorogra. Ketten ismét lecsatlakoztak, így 5-en jutottunk el a Palatinus-tó strandjára. Végre, végre, végre, ezt vártuk egész nap!!! :fagyi: Nagyon jól esett az egész napi izzadságban fürdés után a friss habokban!

KépKép


A túra vége 80 km lett, 938 m szintemelkedéssel.
Gratula mindenkinek, szép teljesítmény volt ez ebben a rekkenő hőségben! :taps:
Egyébként meg elmondhatom, hogy végig nagyon kellemes, néhol toscanai tájon tekertünk, jó csapatban, vidám hangulatban, nagyon jól éreztem magam! :király:

A túrán készült képek megtekintéséhez kattints ide!

Hozzászólások

Avatar
#1Katalin

Feltűnne valakinek, ha nem írogatnék beszámolót? :hmm:

Avatar
#2martin_bp

igen!
Köszönöm a beszámolót,amely mindig egy élvezetes olvasmány, és a képeket. Akkor is el szoktam olvasnia túrabeszámolót, ha nem vettem részt, mert szépen visszadadja a hangulatot.
Nyilván neked is kell egy pár nap, ezért csak ma néztem az oldalt, keresve a túrabeszámoló, és íme- már is megvan.
Üdv és jó túrázást Boszniában!
Martin

Avatar
#3Katalin

Köszi Martin! Örülök, hogy rád számíthatok! :D
Köszi a jókívánságot is, neked is jó tekerést, vigyázz magadra! :)

Avatar
#4kerfer

Hát persze, hogy olvassuk a beszámolódat. Érdekes ahogy leírod az átélt napot, túrát. Legközelebb is izgatottan várom! :gépel: csak rajta...

Avatar
#5Dányi Julianna

Kati!

Én is mindig elolvasom a beszámolódat, mert tetszik.
Azon csodálkozom, hogy minden részletet olyan pontosan megjegyzel.

Avatar
#6Katalin

Akkor jó, köszi, megnyugodtam... :) Rögtön megírom Juli, amíg el nem felejtem és puskázni is szoktam a fotókról meg a rögzített útvonalról. :titok: :D

Avatar
#7kolossap81

Én is elolvastam! Pont azért, mert sajnos nem tudtam ott lenni :S

Szóval abba ne hagyd Kati! :éljen:

Avatar
#8gregory

Kati, én is elolvastam, akár voltam, akár épp nem, kíváncsi vagyok ;)
Sőt, általában a túra napján este már nézem, nem került-e fel... :)

Avatar
#9Katalin

Jaj, de aranyosak vagytok! Köszíííí :D :jee: :éljen:

Avatar
#10csgyuri

Sőt, én is elolvastam :)

Avatar
#12juki

Ne ijesztgess Kati!!! Én a beszámolók nélkül már el sem tudnám képzelni a közös túráinkat. És mindig várom, mikor olvashatom már az összefoglalót és nézegethetem az újabb fotókat. Sőt párszor előfordult, hogy a 2-3 évvel ezelőttiek között is nosztalgiáztam. Főleg télen, amikor csak gondlatban, esetleg a szobabiciklin lehet tekerni.

Hozzászólás írásához nincs jogosultságod. Jelentkezz be!