Bicajos Vándor logó

Bicajos Vándor Kulturális és Sportegyesület

Az igazi jó kalandokat mindig a véletlen hozza, de ritkán hozza helybe.
El kell indulni valamerre, hogy találkozzunk velük. /Varga Domokos/

Gödöllő -Valkó - Veresegyház

0 hozzászólás

Túrabeszámoló • szerző: Katalin

Reggel kissé kedvünket szegte, hogy kipislogva az ablakon esni látszott az eső. Én nem lepődtem meg, mert Mr Morecast megmondta, hogy reggel esni fog, aztán eláll és a napocska is elő fog bújni. Tulajdonképpen így is történt, csak a mennyiségekkel volt egy kis bibi. :pislog:
Gödöllőhöz közeledve sorban jöttek a túrát lemondó telefonok, csak a legelszántabbak jelentek meg a startnál. :vacog: :király: :jee:

KépKép


Kilencen indultunk útnak Valkó irányába, ahol le is tértünk a főútról, hogy kipipálhassunk egy víztározót, ha már a tavak és víztározók éve van.

KépKép


Vácszentlászlón tértünk vissza a főútra, ahol megálltunk egy kávéra a kocsmában. A következő úti célunk a turai kastély volt. A többség látta már belülről is, no, meg nem is volt vonzó az 1200 Ft-os belépőjegy az üres kastélyba, így csak 3-an mentek be. Itt lehet a kastélyról bővebben olvasni. Zárójelben mondom, hogy a kedvenc magyar kastélyom volt, amíg meg nem tudtam kinek a birtokába került manapság... :fffuuu:

KépKép


Amíg a kultúrát élvező túratársakra vártunk, addig mi másféle élvezetet találtunk magunknak a Király cukrászdában. :fincsi:
Eseménytelen tekerés következett Bag irányába, majd Domonyon is csak az volt az egyetlen, amit megemlítenék, hogy, amikor letértünk a főútról Iklad felé és megálltunk összevárni a csapatot - érdekes módon - minden autósnak arra akadt dolga, mert nagyobb forgalom kerekedett, mint az autópályán. :pislog:

KépKép


Egy nagyon szép és napsütötte útszakasz következett a Galga mentén, majd letértünk erről a főútról is Vácegres felé. Innentől kezdődtek azok az emelkedők, amelyek már a túra elején is szóba kerültek, majd egy hatalmasat gurultunk Erdőkertesre, ahol megálltunk 1-2 fotó erejéig a struccoknál. Szegények dagonyáztak a sárban, mint az ápolatlan malacok... :O

KépKép


Veresegyházig gurultunk, és mivel eddig nem készült el a csoportkép, itt bármi elé hajlandók voltunk odaállni, élve az utolsó lehetőséggel, amíg van fény... stb. Közkívánatra egy csinos kis szekér elé is odaálltunk, amit aztán maradéktalanul el is takartunk. :lol:
Komor felhők gyülekeztek, ezért gyorsan tovább is indultunk és megmásztuk a hírhedt szadai emelkedőt. :bezsong:
Lefelé gurulás közben eleredt az eső, de mire felvettük az esőkabátot már el is állt. Gödöllőre verőfényes napsütésben gurultunk be. Egy-két fotó a kastélyról, meg a parkról és már vissza is érkeztünk az autókhoz.

KépKép


A túra vége 70 km lett, a szintemelkedés majdnem 500 m.
Ahhoz képest, hogy sokadszorra jártunk erre és az időjárás sem ajándékozott meg sok örömmel - kivéve Tibort, aki nem felejtette otthon a sárga, azaz felvidító szemüvegét - nagyon jó kis edző túrát nyomtunk. Ráadásul Dániel, Krisztián és Zoltán személyében nagyon szimpatikus túratársakra leltünk. :)
A túrán készült képek megtekintéséhez kattints ide!
És itt vannak Dániel szépséges fotói.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához nincs jogosultságod. Jelentkezz be!