Bicajos Vándor logó

Bicajos Vándor Kulturális és Sportegyesület

Az igazi jó kalandokat mindig a véletlen hozza, de ritkán hozza helybe.
El kell indulni valamerre, hogy találkozzunk velük. /Varga Domokos/

Gerecsében fel-le

0 hozzászólás

Túrabeszámoló • szerző: Katalin

Szeptember 3-án vonattal indultunk a Déliből Alsógallára. Fecó bringával tekert ki a pályaudvarra és amikor leszálltunk a vonatról meglepődtünk a látványtól: 2 szép nagy tüske állt ki a lapos kerekéből. Így a túra defekt javítással kezdődött és rögtön 2 lyukat kellett beragasztani.

Kép
Dupla defektjavítás

A vonat késésével együtt közel másfél óra késéssel indultunk, de kb. 3 km megtétele után újabb szerelés következett: kiderült, hogy nem csak 2 lyuk volt. Egy gyors gumicsere után 10 óra körül indultunk tovább Tarján felé. Kellemes, árnyékos úton haladtunk, majd odaérve megnéztük a templomot, szusszantunk egyet és "megjavítottuk" Csaba kitámasztóját :)

Kép
Egy kis pihenő Tarjánban

Vértestolna felé haladva már jó kis húzós emelkedők voltak és Tardosra érve le is tudtuk a túra első felének nehézségeit.

Kép
Szépen sorban, mint a kislibák... :)

Egy kis szusszanás után egy nagyon klassz gurulás következett Süttőig. Itt a Reviczky kastély magántulajdonban van, épp csak a tető csúcsa látszik ki a fák közül. A közelében van egy (bekerített) tavacska, a partján tehenek legelésztek. Megnéztük a Dunát, megebédeltünk, majd síkon tekertünk tovább.

Kép
A Duna Süttőnél

Lábatlanban megkerestük a Gerenday-házat, ami közösségi házként üzemel. A következő emelkedő akkor is megizzasztott volna bennünket, ha nem lett volna harmincakárhány fok. Csurgott rólunk a víz és a darazsak rólunk akartak inni :(

Kép
Végre felértünk... :)

A diagramm szerint a Tarján-Tardos közötti emelkedő volt a nagyobb, mi mégis a Lábatlan-Bajna közöttit éreztük nehezebbnek.

Kép
A nagy gurulás előtt megcsodáltuk a kilátást

Bajnán megnéztük a Sándor-Metternich kastélyt.

Kép
Sándor-Metternich kastély

Epöl után egy szakaszon igencsak rázós úton haladtunk Máriahalomig, ahol helyes kis kápolna és pincesor látható.

Kép
Úton a Pilis felé

Ezután megint emelkedőn tekertünk Tinnye utánig, ami a nagy melegben már senkinek sem hiányzott. Megérkezve Piliscsabára egyenesen az Édes Anna cukrászdába gurultunk, ami most sem okozott csalódást, isteni sütikkel jutalmaztuk meg magunkat :)

Kép
Megérdemeltük :)

A vonat épp akkor állt meg az állomáson, amikor odaértünk, épp, hogy elértük.
Jó kis 77 km-es túra volt, az idő is (túl) jó volt, alaposan elfáradtunk.

A túrán készült képek megtekintéséhez kattints ide!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához nincs jogosultságod. Jelentkezz be!