Bicajos Vándor logó

Bicajos Vándor Kulturális és Sportegyesület

Az igazi jó kalandokat mindig a véletlen hozza, de ritkán hozza helybe.
El kell indulni valamerre, hogy találkozzunk velük. /Varga Domokos/

Évadzáró túra a Gerecsében

9 hozzászólás

Túrabeszámoló • szerző: Katalin

A rendezvény a MOB támogatásával valósult meg.
A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

No, hát erre a túrára emlékezni fogunk egy jó darabig, az biztos! :lol:

Kiérve a városból olyan hatalmas ködben autóztunk, hogy már-már aggódni kezdtünk, de erre a napra is meg volt rendelve a jó idő és hál' Istennek, meg is kaptuk. Már Piliscsaba környékén kisütött a napocska és estig sütve is maradt. :) Így a szezon végén elmondhatjuk, hogy az idén -leszámítva a kora tavaszi hóviharokat- nagyon kegyes volt hozzánk az időjárás és minden túrán csodaszép, kifogástalan időnk volt! :)

Kép

26-an gyűltünk össze, gyakorlatilag megszálltuk a dorogi Tesco parkolót. Csolnok, majd Dág irányába indultunk, gyönyörű, enyhén hullámzó tájon.

Kép

Dágon, majd Máriahalmon szusszantunk egy rövidet, aztán még szebb tájon tekertünk tovább Epölön keresztül Bajnáig, ahol megnéztük a Sándor-Metternich kastélyt.

Kép

Elkészítettük a csoportképet és tulajdonképpen ez lett volna a fő attrakciója ennek az útvonalnak, ha nem akadt volna 2 másik. Ugye milyen uncsi lett volna? :lol:

Kép

Szóval tekertünk tovább Bajótra, ahol családlátogatásra voltunk hivatalosak. :) Zsolt nagyon kedves és vendégszerető családját ismerhettük meg, unokatestvérééket, nővérét és nagyon fiatalos, életvidám Édesanyját.

Kép

Teleettük magunkat jó kis zsíros kenyérrel, édes és sós sütikkel és még fogyasztottunk mindenféle italokat, melyektől aztán jó darabig vigyorogtunk. :D

Kép

Ezúton is köszönjük a szíves vendéglátást! :)

Kép

Péliföldszentkereszten megnéztük a XIII.sz.-i templomot.

Kép

Ennek az volt az érdekessége, hogy tök üres volt, ahogy a fotón is látható, aztán egyszer csak elkezdtek kitódulni a népek. :pislog: Valaki meg is jegyezte, hogy csak az altemplomból jöhetnek, talán a kriptákból? :lol:
Megcsodáltuk a völgyben fekvő kis tavat, majd egy régi bányász településen tartottunk kényszerpihenőt, amíg Miklós megjavította a defektjét. Annavölgy településen felkapaszkodtunk egy dombra és innen kezdődött a mi kis kálváriánk.

Kép

Egy csodaszép dombtetőre értünk, ahonnan meseszép volt a kilátás. István kapta a második defektet és amíg vártunk rá, többen nézegettük a kütyünket, hogy melyik úton haladjunk tovább. Mire eldöntöttük a csapat eleje el is indult és csak később derült ki, hogy 2 (viszonylag jó) út közül mi beválasztottuk a kettő között lévő harmadikat. :pislog: Rendes szekérútnak indult, aztán egyre keskenyedett és keskenyedett, míg aztán végleg el is tűnt és sűrű bozótban találtuk magunkat. :O

Kép

Engem nem zavart különösebben a szitu, hisz gyalogtúrákon imádom az árkon-bokron keresztül-kasul útvonalakat, de bringával elég meglepő volt és vajon mulatságos is? Ezen még gondolkodnom kell... :lol: Mert, amikor elölről és hátulról azt hallottam, hogy "még sötétedés előtt ki kéne érni a szántóföldre, hogy le tudjon szállni a mentőhelikopter" :help: , meg azt, hogy "benne leszünk a híradóban, miszerint: megtalálták a 20 évvel ezelőtt eltűnt kerékpáros csapatot, már folyamatban van az azonosításuk..." csak arra tudtam gondolni, hogy Úúúúr Isten!!! ki fog ezután velünk túrázni??? :paradicsom: A bozótosból átkavartunk egy fenyőerdőbe, ami még mindig nem volt megnyugtató, de kevésbé karistolt, mint a bozót, majd végre kiértünk a szántóföldre. :ima: Segítettünk Petinek megjavítani a defektjét, majd a többiek után eredtünk. Közben Borinak is volt egy defektje, hogy meglegyen a 3+1 és Katinak igaza legyen. Innen már pik-pakk betekertünk Csolnokra, ahol nagy örömömre ismét 26 főt számlálhattam össze. :jee:

Kép
a vádlottak padja... elég rövid, nem fért rá mindenki :D

Gyorsan visszatekertünk Dorogra, hisz az óraállítás miatt már 5 órakor sötétedett és jókat röhögtünk a történteken. :lol: A poéngyárosok hónapokra el lettek látva anyaggal. Többen mondták, hogy nem lesz szükség létszámstopra, mert most megtörtént a természetes kiválasztódás. :P Eszti aggódott, hogy szegény újak most azt hiszik, hogy mi mindig így túrázunk.... pedig... :igen: Miklós kétsorosa tömör és velős: -Hova mész azzal a maczetával? -Hát bringatúrára! :lol:

Kép

Azt gondolom -így utólag- hogy ez a szezonzáró túra méltó koronája lett az ez évi túráinknak. Nehogy szétszéledjetek a télen, mert nagy kár lenne ezért a csapatért! Zsolt Anyukájának szavait idézve: mindannyian nyaktól felfelé nagyon fiatalok vagyunk és ez nagggyon-nagggyon jó!!! :D

Ui: Zsolt! A családod vendégszeretete lenyűgözött! De Te nem menekülsz, szóval van az a diómennyiség, amiért kihagytam a beszámolóból ezt-azt... ;) :P :lol:

A túrán készült képek megtekintéséhez kattints ide!

Hozzászólások

Avatar
#1kerfer

Zsolton elég jól látszik a bozótharc eredménye :bocsánat:

Avatar
#2katimiki

Zsolt férfiasan leküzdötte az akadályokat. Nem olyan kényes módon mint mi :D

Avatar
#3kerfer

Remélem mindenkinek begyógyultak a sebei! :oops:

Igérem,jövőre csak kimondottan aszfalttúrákat tervezek -ha úgy kívánjátok, :bizonytalan: remélem :nem:

Köszi a kitartásotokat :!: :béke:

Avatar
#4katimiki

Még mit nem! Követeljük a várromjainkat, ha lehet minél meredekebb és megmászhatatlanabb szikla meredélyeken. :ördög:

Avatar
#5BuBeck

Jelentkezem főkolomposnak, bozót elleni terroristának, kalandtúrázónak és az "ablakos" trikómat csakazért sem dobom ki! :roll:

Avatar
#6zsolt71

:D amen folyt köv......

Avatar
#7

Nem gondoltam hogy vér fog folyni (Zsolt)... és ez még csak a második túra veletek. Kíváncsian várom a következő szezont.

Avatar
#8tekergő

Ezúton is szeretnék Ferinek a szállásért és kiszolgálásért köszönetet mondani: KÖSZI Feri és családja :!: Másoknak is követhető példát mutattunk :!: Hozzám méltó módon próbáltam teljesíteni az utolsó túrát, és :o jött Csákvár most ezt hogyan teljesítsem :?: ...és még lesz 1 hétvége ;)

Avatar
#9tekergő

:idea: Bringástársak ha erre vezetne utatok, Ferihez hasonlóan szívesen vendégül látlak elszállásollak benneteket csak szóljatok nyugodtan :!: :üdv: Zoli

Hozzászólás írásához nincs jogosultságod. Jelentkezz be!