Bicajos Vándor logó

Bicajos Vándor Kulturális és Sportegyesület

Az igazi jó kalandokat mindig a véletlen hozza, de ritkán hozza helybe.
El kell indulni valamerre, hogy találkozzunk velük. /Varga Domokos/

Cserhát szélén, Mátraalján

0 hozzászólás

Túrabeszámoló • szerző: Katalin

Július 7-én a hatvani vasútállomástól indultunk bringázni. Alig múlt 9, de már akkor szörnyű meleg volt. Verseg felé tekertünk, az első látnivaló a Podmaniczky Kastélyszálló volt, Fenyőharaszton.

Kép

Egyre dimbes-dombosabb terepen haladtunk Héhalom felé, ahol egy tájházat néztünk meg.

Kép
Kép
Jani felpróbálta ezt a kis gatyót :)

Sóvárogva tekertünk el a palotási tó mellett, majd Kisbágyon után megmásztuk az első komolyabb emelkedőt. Szarvasgede után Jobbágyi felé tartottunk, majd Apcnak fordultunk. A bányatóhoz egy nagyon meredek és rossz minőségű földúton lehet felkapaszkodni, hát nem sikerült feltekerni :(

Kép

De megérte felküzdeni magunkat, mert egy nagyon kellemes pancsolás volt a jutalmunk. Érdekes módon -bányató ide, vagy oda- egy cseppet sem volt hideg a víz. Jó sokan kerestek itt felüdülést, végig sátrak álltak a parton. Bánták is a fiúk, hogy nem hoztunk sátrat, szívesen maradtak volna ők is.

Kép

Felfrissülve vágtunk neki az Apc után következő húzós emelkedőnek, majd felérve kényszerítenem kellett magam, hogy az utat is nézzem, miközben száguldok lefelé, ne csak a gyönyörű tájat.

Kép

Aztán megint egy jó kis emelkedő következett, majd Szücsibe is begurultunk. Meg is pihentünk a kocsmában, mert addigra -ki tudja hányadszor- kiürült a vizesüvegünk és kék kutat sajnos arrafelé egyáltalán nem leltünk. Szücsiből kifelé megálltunk a horgásztónál, ahol egy horgász szívesen meginvitált a stégjére (másképp nem is lehet lemenni a partra) és mesélgetett a tóról, meg a horgász sikereiről.

Kép

Ezután még 2 horgásztó mellett tekertünk el, mielőtt Ecsédre értünk. Ecséd után Hort, Csány majd Hatvan következett, itt már nagyon szépen kilapult a táj. Közel 90 km lett a vége ennek a nagyon forró, kánikulai túrának.

Kép
Már kezdett csillapodni a forróság, de még mindig locsoltuk magunkat

A túrán készült képek megtekintéséhez kattints ide!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához nincs jogosultságod. Jelentkezz be!