Bicajos Vándor logó

Bicajos Vándor Kulturális és Sportegyesület

Az igazi jó kalandokat mindig a véletlen hozza, de ritkán hozza helybe.
El kell indulni valamerre, hogy találkozzunk velük. /Varga Domokos/

Bringázás a Gerecse szélén

0 hozzászólás

Túrabeszámoló • szerző: Katalin

Október 3-án vonattal utaztunk Piliscsabára, túránk kiinduló pontjára.

Kép
Utazás Piliscsabára

Még Újpesten csatlakozott hozzánk Gábor, aki felkészült, kellemes túratársnak bizonyult. Negyed 10 körül indultunk Tinnye felé, de hamarosan megálltunk az Üvegtigrisnél, itt Gábor megkeresett egy geo ládát.

Kép
Gyorsan meglett a geo láda

Tinnyéről Úny felé kanyarodtunk, majd Máriahalom és Epöl után Bajnára értünk. Bajnán megnéztük a Sándor - Metternich - kastélyt. Éppen ott kaszálta a füvet az egyik szolgálaton kívüli biztonsági őr, Ő mesélt nekünk a kastélyról.

Kép
Az Ördöglovas kastélya

A következő megállóhely Gyermely volt, ahol elfogyasztottuk ebédünket. Szomoron kirakodóvásár volt, majd ismét egy geo láda következett. Zsámbék előtt található a Légvédelmi Múzeum

Kép
Légvédelmi Múzeum

A híres zsámbéki romtemplom portáján is találtunk egy férfit, aki olyan sokat tudott a templom történetéről, hogy én azt hittem régész, vagy történész, rá is kérdeztünk és kiderült, hogy "csak" egy érdeklődő portás :-)

Kép
A romtemplom

Megnéztük a Zichy-kastélyt is, ami jelenleg iskolaként funkcionál.

Kép
Zichy-kastély

Valahogy úgy alakult, hogy mindegyikőnk szűkre szabta az elemózsiát, ezért elkezdtünk cukrászdát keresni, de sajnos nem találtunk sem Zsámbékon, sem Tökön, sem Perbálon, sem Tinnyén. Kiéhezve érkeztünk vissza Piliscsabára, ahol végre rátaláltunk az Édes Anna cukira, ahol nagyon fincsi sütiket kaptunk. Mire eszembe jutott lefotózni, addigra be is faltam :-) 5 órára értünk vissza a vasútállomásra, 61 km-t tekertünk, ami az előző napi gyalogtúra után elég is volt.

Kép
A túra végén

A túrán készült képek megtekintéséhez kattints ide!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához nincs jogosultságod. Jelentkezz be!