Bicajos Vándor logó

Bicajos Vándor Kulturális és Sportegyesület

Az igazi jó kalandokat mindig a véletlen hozza, de ritkán hozza helybe.
El kell indulni valamerre, hogy találkozzunk velük. /Varga Domokos/

Balaton-felvidék kör csobbanással a tóban

0 hozzászólás

Túrabeszámoló • szerző: Katalin

Július 16-án Zánkára autóztunk. Némileg át kellett szerveznünk a lejutást, ezért késtünk egy kicsit (jó sokat), ami Hajnit érintette kellemetlenül, aki vonattal (majdnem) pontosan érkezett. Tamás a túloldalról kompolt át és nagy szerencséje volt, hogy Vera és Anita -akik Budaörsről autóztak le- fel tudták venni Tihanyban, különben ki tudja, mikor ért volna Zánkára. Szóval nem volt egyszerű a találkozás, de megoldottuk :)

Kép
Indulás előtti pillanatok

Mint minden Balaton-felvidék túrán, most is felfelé indultunk Köveskál irányába. Jó sokat keresgéltük a Mosóházat, ami, -mint utólag kiderült- kb 50 m-re volt tőlünk :)

Kép
A Mosóháznál

Továbbindulva Szentbékkálára a Kőtengert céloztuk meg, ahova nagyon vacak, mély homokos földúton jutottunk el. Egy meredek ösvény előtt lelakatoltuk a bringákat és gyalog kapaszkodtunk fel.

Kép
Mit művel ez a gyerek az anyjával???

Egy frissítő elfogyasztása után továbbindulva Mindszentkállán (is) több nagyon szép népi lakóházat láttunk.

Kép
Imádom nézegetni ezeket a szép régi házikókat

Nemesgulácson véletlenül pont az Óvodaként üzemelő Eöry-kúria előtt álltunk meg, így azt legalább nem kellett keresgélni, megjegyzem, nem is lett volna érdemes. Bár nem volt akkora kánikula, mint 1 héttel ezelőtt, de azért jó melegünk volt és alig vártuk, hogy végre felüdüljünk Badacsonytomajon, a strandon. A víz először sokkal hidegebbnek tűnt, mint a sok kánikulai nap után vártuk, de kifelé már egész jó volt. Ettünk-ittunk (jól mulattunk), kb. 2 órát időztünk.

Kép
Vera és Anita elvegyülve a tömegben

Anita gyümölcsnapjának itt annyi lett, de megérte, mert nagyon finom volt a palacsinta,

Kép
Szinte mindenki evett valami finomságosat :)

meg aztán a strandolás után Ábrahámhegytől ismét felfelé tekertünk, kellett az energia. Ez persze kerülő volt és levághattuk volna, de olyan kellemes útszakasz volt, hogy nagy kár lett volna kihagyni. Salföldre nem mentünk be, de Kékkúton áttekertünk, ami nagyon hangulatos kis falu, sok régi kis házzal. A falu szélén álltunk meg a kútnál, ahol mindenki lecserélte az ivóvíz készletét friss Theodora ásványvízre.

Kép
Sajnos Tamás ekkor már nem volt velünk, mert a strandolás után visszaindult Zamárdiba

Kővágóörsön már kifejezetten Anita kérésére álltunk meg fagyizni, de ez senkinek sem volt ellenére.

Kép
Fagyizás Kővágóörsön

Innen már Révfülöpig gurultunk, aztán egy kicsit a Balaton mellett tekerve felvitt a kerékpárút a nyaralók közé. Fogalmam sem volt, hogy éppen hol vagyok, ezért alaposan meglepődtem, amikor váratlanul megláttam a vasútállomás épületét. A túra vége 62 km lett és ismét egy nagyon klassz napot hagytunk magunk mögött :)

A túrán készült képek megtekintéséhez: kattints ide! Edit képeit itt láthatod!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához nincs jogosultságod. Jelentkezz be!