Bicajos Vándor logó

Bicajos Vándor Kulturális és Sportegyesület

Az igazi jó kalandokat mindig a véletlen hozza, de ritkán hozza helybe.
El kell indulni valamerre, hogy találkozzunk velük. /Varga Domokos/

Azáleák völgyéből a Kemeneshátra

1 hozzászólás

Túrabeszámoló • szerző: Katalin

Május 7-én jó korán kellett kelnünk, mert Zala-megyébe készültünk.

Kép
Reggeli hölgykoszorú

6-an jöttünk össze a Hősök terén, Andort Velencén vettük fel, Pali pedig csak Zalaegerszegen csatlakozott hozzánk. Először az Azáleás völgyet kerestük meg, ami nem is volt egyszerű feladat, ugyanis kitáblázva csak az autóútnál volt, mi meg a bicikliúton mentünk, ráadásul a helyiek is félre tájékoztattak minket, így nehezítve meg a dolgunkat. A látvány viszont bőven kárpótolt minket az apró bosszúságért, ez a völgy még azáleák nélkül is gyönyörű lett volna.

Kép
Azáleás-völgy
Kép
A fiúk hamar letudták a virágokat

A városból már gond nélkül sikerült kijutnunk, az első nagyobb pihenőt Pókaszepekten tartottuk. Dél körül értünk oda, így hát meg is ebédeltünk.

Kép
Ebéd és frissítő Pókaszepekten

Ebben a faluban tértünk le Nagytilaj felé egy sokkal csendesebb és sokkal kellemesebb útra.

Kép
Forgalom mentes úton...

Bérbaltaváron valaki elfordította az irányjelző táblát, így mindenki automatikusan Mikosszéplak felé tekert Vasvár helyett. Csak én (a tájékozódáshoz analfabéta) kezdtem gyanakodni, térképet nézegetni és erre nagyon büszke vagyok :-)

Kép
Fecó és a bűnös tábla

A Csehi és Vasvár közötti szakasz annyira szép és kellemes volt számomra, hogy azt sem bántam volna, ha más látnivaló nem is akad a túrán. De nem így volt, Oszkó előtt megcsodáltuk a skanzenbe illő pincesort. Elkészítettük a csoportképet is, amiről Andor sajnos lemaradt, mert előre tekert. (Ő szerinte mi maradtunk le :-))

Kép
Csoportkép Oszkó előtt a pincesoron
Kép
Úton Vasvár felé...

3 óra körül értünk Vasvárra, ahol úgy döntöttünk, hogy csak egy templomot és egy cukrászdát nézünk meg belülről. Vasvárról (ahol már nincs vár) Hegyhátsál irányába indultunk, de 6 km után letértünk Petőmihályfa felé. Innen ismét nagyon csendes úton tekertünk, ami nincs is rajta minden térképen.

Kép
Klára, Andor, Fecó és a többiek...

Kiskutason találtunk egy jópofa kocsmát, ahol szívesen elüldögéltünk a kertben, majd némi frissítő elfogyasztása után tettük meg az utolsó néhány km-t.

Kép
Egy kis pihenő Kiskutason

Fecónak egy külföldi pasastól sikerült megkérdeznie, hogy merre van a város centruma, de ez sem volt probléma, "csentro Zalaegerszeg" kérdésére az olasz megmutatta az irányt. Kevéssel 6 után értünk a skanzenhez és legnagyobb örömünkre még nyitva találtuk.

Kép
A kedvenc képem

Gyorsított tempóban ugyan, de végignéztük, sőt még tökös-mákos, meg almás házirétest is ettünk. Nagyon finom volt!

Kép
Andi, Lara és a tökös-mákos rétes :-)

A túra vége 86 km lett. Már fél 8 is elmúlt, mire elindultunk haza és 11, mire megérkeztünk fáradtan a Hősök-terére. De nem bántuk, mert nagyon jól éreztük magunkat! Az időjárás és a táj is csodás volt és a túratársaink is nagyon klasszak voltak!

A túrán készült képek megtekintéséhez kattints ide!

Hozzászólások

Avatar
#1Katalin

Imádtam a skanzent, a pincesort, a gyönyörű tájat... ide máskor is szívesen visszamennék :-)

Hozzászólás írásához nincs jogosultságod. Jelentkezz be!